25 evergreen ground cover plants you'll love - epic gardening

25 Evergreen Ground Cover Plants You'll Love - Epic Gardening.

Epic Gardening is reader-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

25 Evergreen Ground Cover Plants Youll Love.

25 Evergreen Ground Cover Plants Youll Love.

Evergreen ground cover planten zijn de perfecte optie om moeilijke tuinruimtes te vullen en een manier om schoonheid en kleur toe te voegen aan uw landschap. Er zijn vele keuzes van groenblijvende grondbedekkingen en we weten dat het overweldigend is om te beslissen welke geschikt is voor u, uw regio en uw landschap.

Dit artikel markeert 25 groenblijvende bodembedekking planten die een optie voor u kunnen zijn, of op zijn minst, geven u ideeën voor die perfecte bodembedekking. Je zult zien dat ze elk hun eigen voor- en nadelen hebben, en sommige planten bieden altijdgroene rassen binnen hun familie. Dat geeft je nog meer opties.

Veel grond covers op onze lijst vereisen minimaal onderhoud, de meeste onderdrukken onkruid en praktisch allemaal zijn geweldig in het voorkomen van bodemerosie. Houd rekening met wat is inheems in uw gebied, als het geschikt is voor het klimaat, en als het iets dat zal gedijen onder uw zorg. Echter, dont fret over hoeveel planten er beschikbaar zijn; waren blij om u een startpunt te geven en uw reis gemakkelijker te maken.

Dwerglingbessen produceert eetbare bessen en delicate bladeren.

gaat door de gemeenschappelijke naam van dwerg lingonbessen. Deze groenblijvende ondergrond verspreidt zich door lopers en groeit slechts 4-6 inch hoog. In het voorjaar, roze klokvormige bloemen bloeien en veranderen in eetbare rode bessen in de herfst. De ovale-vormige bladeren blijven glanzend gedurende het hele jaar. Zijn winterhard van Zone 8 en onder en groeit beter waar zomers zijn niet te heet. In het wild, lingonberry is een belangrijke bron van voedsel voor zwarte beren, elanden, kariboe en hazen.

Engelse klimop moet worden ingesloten om verspreiding te voorkomen, maar is zeer effectief.

is een snelle en agressieve groeiende meerjarige grondbedekking plant. In sommige gebieden, ze noemen het als invasieve en zijn giftig voor mensen en dieren. Aan de plus kant, het groeit in winterhardheid zones 4-9 en maakt een grote grondbedekking wanneer je nodig hebt om snel een moeilijk gebied te vullen. Engelse klimvijver is een cascading plant die graag klimmen en het heeft wasachtige, leerachtige, gelobde bladeren met witte aders. Het produceert kleine geel-groene sterrenburst bloemen in de late zomer die zich ontwikkelen tot bessen die worden genoten door vogels.

Kruipend rozemarijn doet dubbele dienst als grondbedekking en kruid.

Een andere snelgroeiende bodembedekking is kruipende rozemarijn.

Het is ook algemeen bekend als trailing of knielen rozemarijn aangezien het zich kan verspreiden tot 8 voet. Het heeft grijs-groene lansbladeren die aromatisch zijn deze bladeren zijn eetbaar ook. Bleekblauwe bloemen groeien in clusters die verschijnen gedurende de warme zomermaanden. Kruipend rozemarijn is inheems aan de Middellandse Zee, dus het is alleen winterhard in zones 8-10.

De horizontale pluim-achtige takken van de kruipende jeneverbes maken het een populaire keuze voor degenen die willen een grondbedekking plant die niet veel aandacht nodig.

s, heeft blauw-groen blad dat een roodachtige tint ontwikkelt in de winter. Het is ideaal voor zones 3-9 en de vrouwelijke planten zal obscure bloemen produceren die veranderen in blauw-grijze bessen. De grootte van deze groenblijvende planten afhankelijk van de cultivar, maar ze meestal verspreid 6-8 voet en kan zo hoog als 2 voet. Blauwe ster jenever is een variëteit die ideaal is voor rotstuinen en helpt bodemerosie te voorkomen.

Kruipend tijm wordt roze met een klap van bloemen.

) zal altijd groen blijven in gebieden die milde winters ervaren, dus het is ook geclassificeerd als een semi-evergreen. Het is droogte tolerant en vertoont houtachtige stengels met kleine, ovaal-vormige blauw-groene bladeren. Hoewel het kan geurige bladeren, kruipende tijm isnt ideaal voor culinaire doeleinden. Klokvormige paarse bloemen trekken bestuivers in de zomermaanden en deze groenblijvende plant is winterhard in zones 4-8.

Japanse spurt produceert sierlijke witte bloemen in de lente.

is een struikachtige evergreen ondergrond afkomstig uit Japan. Het is winterhard in zones 4-8 en groeit in hoogte tot 10 inch. In gebieden met kouder weer, zijn een semi-evergreen ondergrond. Het kan een invasieve plant, dus zijn best om het te planten waar het kan zich gemakkelijk verspreiden. De bladeren zijn klein en fijn getand, en het bloeit sierlijke witte bloemen in de vroege lente. Japanse spurtge geeft de voorkeur aan een deelschaduw in volle schaduw en gedijt in goed gedraineerde grond.

Bearberry is tolerant voor het bevriezen van omstandigheden of slechte bodems.

Een van de beste groenblijvende grond covers die minimale zorg vereist is berenbessen (.

Gewoonlijk bekend als kinnikinnick of berenbessen, het is een bron van voedsel voor beren en andere wilde dieren. Het gedijt in zandige grond en bodems laag in voedingsstoffen. Bevriezing klimaten zijn niet een probleem voor deze bodembedekking plant als het is ideaal voor zones 4-7. Het geeft de voorkeur aan volle zon maar zal droge schaduw verdragen. Bearberry verspreidt door wortelstokken en vormt een dichte ondergrond met diepe groene wasachtige bladeren. De klokvormige roze bloemen bieden seizoensgebonden belang en een heerlijke geur.

Xeriscapers houden van het groenblijvende bodembedekkingseffect van kippen en kuikens.

Een ideale bodembedekking voor droge grond en rotstuinen is kippen en kuikens (.

Deze groenblijvende bodembedekking planten zijn sappig en dus droogteverdraagzaam. Ze slaan water op in hun bladeren en werden oorspronkelijk geplant op rieten daken om branden te voorkomen. Deze sappige planten zijn een gemeenschappelijk gezicht in tuinbedden en groeien goed in zones 3-8. De bladeren zijn gerangschikt in grote rozent (de kip) die kleine offsetrozetten produceren die kuikens worden genoemd. De kippen sterven na het produceren van een lang gestalde bloem. Hen en kuikens groeien langzaam, maar planten ze in kale grond en ze zullen zich geleidelijk vermenigvuldigen.

Kruipend myrtle houdt van diepe schaduw en zal vullen alle beschikbare ruimte.

Een van de beste groenblijvende bodembedekking planten voor diepe schaduw kruipt myrtle (.

), vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en lavendel bloemen. Deze laaggroeiende plant helpt te onderdrukken onkruid met zijn stevige wortel systeem en dichte bladeren. De paarse stervormige bloemen vallen op tegen de glanzende groene bladeren en deze volgplant zal groeien in zones 4-9. Houd in gedachten dat de plant is giftig voor huisdieren, maar het zal verdragen droge grond en geeft de voorkeur aan gedeeltelijke schaduw aan schaduw.

Kruipende phlox verandert in een rel van kleur in de zomer.

is een semi-evergreen grondbedekking plant die een lage dikke mat vormt, groeit minder dan een voet hoog. Roze, stervormige bloemen bloeien in de vroege zomer, het verbergen van de sierlijke groenblijvende bladeren. Kruipende phlox wordt het beste gekweekt in zones 5-9, omdat het niet zal tolereren koudere klimaten. Deze plant groeit in een verscheidenheid van bodemomstandigheden van zure tot alkalische maar gedijt het beste in goed draineerde bodems. Het is laag onderhoud en geniet volle zon zoals vele andere grondbedekking planten.

Zwarte mondo gras is een opvallende aanvulling op de tuin.

Deze bodembedekking plant biedt het hele jaar door interesse vanwege zijn opvallende paars-zwarte groenblijvende blad.

), gedijt in de volle zon en groeit in zones 5-10. Het geeft de voorkeur aan vochtige grond en elk gras klonter zal bereiken 6 inch in hoogte. Bekend als een langzame kweker, de paarse bloemen die bloeien in de zomer maken het de moeite waard het wachten. Mini mondo gras is een verscheidenheid die donker groen blad heeft en meestal alleen groeit 4 inch hoog.

Kruipende framboos is een fruitproducerende evergreen grondbedekking.

is de botanische naam voor kruipende framboos. Deze kruipende grondbedekking zal zijn bladeren het hele jaar door in zones 7-9 houden en geniet van volle zon tot halfschaduw. Het zal zelfs leven met sporadische besproeiing en droge schaduw. In de zomer, kruipende framboos produceert kleine witte bloemen die kunnen worden verloren in de overvloed van gelobde smaragd bladeren. De vrucht is eetbaar, maar de doornen langs de houtachtige stengels zijn iets om zich van bewust te zijn. In de winter zullen de bladeren een mooie rode tint ontwikkelen.

Kruipend Jenny ziet er levendig in de zomer en heeft herfstkleur.

Deze bodembedekking zal een gebied snel vullen en pronken met kalk-gekleurde bladeren gedurende het hele jaar in zones 2-10. Overweeg het planten in een gebied waar andere planten hebben een moeilijke tijd groeien, maar op een plaats waar het winde al het andere. Het zal gedijen in volle zon of volle schaduw vanwege zijn stevige wortelsystemen. In de zomer bloeien bloemen geel, en de ronde bladeren draaien brons in de koude wintermaanden.

Prostrate rock cotoneaster neemt een herfstgloeiende gloed op.

Deze groenblijvende ondergrond is een optie voor gebieden die koude winters ontvangen. De USDA winterszone is 4-7 en zijn botanische naam is.

De ideale locatie is volle zon, maar het zal gedeeltelijk schaduw verdragen. Cotoneaster heeft kleine bladeren en sierrode bessen met dikke verstrengeling takken. Het kan passen in de categorie van rechtopstaande planten met een hoogte van 1 tot 2 voet hoog, maar het heeft een verspreiding van 5-7 voet breed. In het late voorjaar, bloeit het kleine witte bloemen die veranderen in opvallende rode bessen.

Gevlekte deadnettle zal een tapijt van groen gebladerte vormen.

) blijft alleen altijd groen in mildere klimaten die geen ijskoude winter ontvangen. Het is een vaste plant die winterhard is in zones 4-8. Ze houden van volle tot halfschaduw en verdragen natte grond zolang het goed is gedraineerd. Hun bladeren hebben gekartelde randen met een zilverachtige tint en in de zomer bloeien ze paarse bloemen. Als hun stengels de bodem raken, ze wortelen en uiteindelijk zullen vormen een mat. De gemiddelde hoogte is minder dan een voet met een spreiding van 2-3 voet.

Siberische cipress heeft gevederde, draperende bladeren.

algemeen bekend als Siberische cipress, is extreem koud tolerant met een hardheidszone van 2-7. De gevederde bladeren, lijken op jeneverblaadjes, wordt bruin-paars tijdens de winter en het kan worden gevormd of gesnoeid om uw landschap te passen. Het produceert geen bloemen of bessen, maar verspreidt zich tot 6 voet en bereikt hoogtes tot 18 centimeter. Gebruik het om te vullen in rotsachtige heuvels met dunne bodem om te helpen met erosie controle. Het groeit in volle zon om deel zon en vereist een matige hoeveelheid water.

Golden-hued Sedum rupestre creëert gebogen bloem spikes.

is een bodembedekking die is winterhard in zones 3-11. Zo is het koud tolerant en de groene, naaldachtige blad wordt geel in de winter. In de zomer de gele bloemen zorgen voor kleur en interesse waardoor dit een goede aanvulling op de meeste landschappen. Het groeit matig snel, geeft de voorkeur aan volle zon, en heeft niet veel water nodig zodra zijn gevestigd. Angelina stonecrop is ideaal voor degenen die willen een laag onderhoud altijdgroene ondergrond.

wordt gewoonlijk genoemd Kerst varen als het blijft groen door middel van Kerstmis in gebieden die een milde winter ontvangen. Zijn winterse zone is 3-8 en het vormt in klonters 1-2 voet hoog en 2-3 voet breed. Bodems die zijn vochtig en goed draineren zal ervoor zorgen dat deze prachtige varens gedijen. Volle tot gedeeltelijk schaduw is ideaal, waardoor het een geweldige keuze om te planten onder bomen en grote struiken te vullen in de ruimte en erosie te voorkomen. Ze dont bloeien, maar in het voorjaar produceert het vioolhoofden.

De Hoogendorn cultivar van Japanse hulst maakt een goede laaggroeiende dekking.

groeit laag tot de grond en verspreidt zich tot 2 voet breed. De hardheidszone is 6-9 en de afgeplatte bladeren zijn vergelijkbaar met buxus. Witte bloemen barsten uit in de lente en de wasachtige bladeren zien er mooi het hele jaar lang. Hoogendorn zal het beste doen in volle zon en in de bodem met een goede drainage. Het vereist een matige hoeveelheid water maar zal tolereren dat de bodem droog wordt tussen de besproeiingen.

IJsplanten zijn een veel voorkomende groenblijvende bodembedekking langs de kusten van Californië.

Als u op zoek bent naar een bodembedekking die zeer koude klimaten kan weerstaan, dan is de globe ijsplant.

Het is een koud-harde succulent die ook in staat is om lage hoeveelheden water te weerstaan. De stengels zijn houtachtig en dik met kleine bladeren die het hele jaar door levendig blijven. In het voorjaar barsten kleine roze bloemen uit om kleur toe te voegen aan uw landschap. De gemiddelde hoogte is minder dan 5 centimeter hoog met een spreiding tot 15 centimeter.

Corsicaanse munt tolereert licht voetverkeer en ruikt mooi.

is een groenblijvende bodem cover in milde klimaten en winterhard in USDA groeiende zones 7-11. Het kan een agressieve teler en wordt vermeld invasieve in sommige gebieden van de Verenigde Staten. Corsicaanse munt bereikt slechts 1⁄4 inch hoogte, maar zal zich verspreiden totdat het bedekt het hele gebied. Ideaal voor het vullen van spleten en looppaden die zijn schaduwrijk en waar het kan worden gecontroleerd. Wanneer stapte op, het geeft een aangename munt geur.

Messing knopen produceren varen-achtige bladeren met kleine schijf-achtige bloemen.

Deze groenblijvende is ideaal voor rotstuinen en om ruimtes te vullen met zijn dichte mat van bladeren.

is winterhard uit zones 4-10 maar zal altijd groen blijven in zones 9-10. Het is laag groeien met varen-achtige bladeren en kleine geelgroene schijf bloemen die doen denken aan knoppen wanneer ze bloeien. Regelmatig water geven en volle zon (in milde klimaten) zal deze plant gelukkig houden.

Muur germaander helpt met erosie controle als het zich geleidelijk verspreidt.

Muur germaander is ideaal wanneer u wilt een bodembedekking met hoogte. Massabeplantingen zorgen voor textuur, kleur, en erosie controle.

reikt tot een voet hoog en verspreidt zich tot twee voeten. De aromatische donkere bladeren hebben een tandrand en in juli kleine paarse bloemen arriveren. Het is winterhard in USDA zones 5-9 en geeft de voorkeur aan volle zon binnen goed gedraineerde grond en een kleine tot matige hoeveelheid vocht.

Stekelige peer zal zich geleidelijk verspreiden met de tijd om meer pads te vormen.

Een ideale bodembedekking voor droge gebieden is stekelige peer.

Het geeft de voorkeur aan warme klimaten waar het zal niet veel vocht ontvangen, zoals in USDA zones 3-9. Deze cactus vormt klonters die kunnen groeien tot 14 inch hoog. Prachtige gele bloemen met rode centra bloeien van juni tot juli. Prickly peer gedijt in droge, zanderige bodem en zal droogte omstandigheden verdragen.

Candytuft is droogte en hitte-tolerant, plus het bloeit prachtig.

Een blik op deze groenblijvende ondergrond en je zult begrijpen waarom het zijn naam krijgt.

bloeit een overvloed aan witte bloemen die vele bestuivers aantrekken. Het is winterhard in zones 4-8 en ideaal voor een xeriscape yard omdat het droogte tolerant is en houdt van de zon. De plant groeit in bosachtige heuvels, tot 12 centimeter hoog en net zo breed. Echter, het heeft goed drainerende grond en volle zon nodig om te gedijen. Het blad houdt zijn donkergroene kleur gedurende de winter.

V: Wat is de snelst groeiende groenblijvende bodembedekking?.

A: Er zijn veel groenblijvende bodembedekking planten die snel groeien en een van de snelste is kruipende tijm (.

Gebruik het om spleten in te vullen langs uw stenen pad omdat het de ruimtes zal vullen in een mum van tijd en het tolereert voetverkeer.

Q: Wat is de beste bodembedekking met weinig onderhoud?.

s, is een van de beste bodembedekkingen met weinig onderhoud omdat het droogteverdraagzaam is en zal groeien in slechte bodem en andere gebieden die andere planten niet ondersteunen.

als (mobiel) { // Mobiele versie

laat kinderen = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

laat ad_div = $(html_desktop);

$(kinderen[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[4],

ad_div: ad_div

} JQuery).

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen bij het onderwijzen.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Denk bijvoorbeeld aan een plek op zolder of in de slaapkamer.

Advies derhalve, houden als kuipplant en in een vorstvrije ruimte overwinteren.

Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt. Wij raden dan aan om dat te controleren en eventueel de bewatering aan te passen. Maximaal 2 meter voor een raam op het op westen of oosten. Planten die weinig voeding verbruiken kan je ook voorzien van voedingskegels, deze geven langzaam voeding af gedurende langere tijd.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Een grotere pot stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creeërt een grotere waterbuffer omdat de grond meer vocht kan opnemen. De Cycas wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren op een stoere en robuuste stam. Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant. Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Plaats deze woonplant in een pot die minimaal 20% breder is en gebruik . Gemakkelijk een kasje maken om je zaaigoed te beschermen tegen koude.

Geef alle exoten vanaf mei (vloeibare) mest of nieuwe potgrond.

 komt uit de familie Cycadales. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Doe dit absoluut niet in de winter. Lees hierover meer informatie bij het kopje 'snoeien'. De planten hebben in de pot een goed wortelgestel ontwikkeld en slaan hierdoor gegarandeerd aan in uw tuin. Kardinaalshoed, meeneemhaag (Euonymus japonicus). De wortels zijn gevoelig voor te veel water. Zoals gemaild, ik heb een print button toegevoegd aan alle artikelen zodat je makkelijk kunt printen.

voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen.

In de zomer dient hij water te krijgen wanneer de grond droog aanvoelt, terwijl in de winter deze plant makkelijk 2 weken droog mag staan.

Schrijf de eerste beoordeling over dit product. Deze zorgt voor nog een paar extra nuttige voedingsstoffen waar de Cycas revulta van houdt. Er mag absoluut geen laagje water onderin de pot komen te staan, dit vergroot de kans op wortelrot. Biologisch tegen alle ongediertes + Buxusmot. Vermeerderen is alleen mogelijk door middel van zaad. Ze zijn niet essentieel, maar helpen wel met de wortelgroei en extra gezondheid en sterkte van de palm. In mei is Calla Woonplant van de maand.

Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Ook wel Valse Sagopalm of Vredespalm genoemd is de Cycas zeker geen lid van de palmen familie maar van de familie der palm-varens. Wanneer u ervoor kiest uw Cycas rumphi te verpotten, kies dan een mooie pot van 2x de grootte van de kluit. te besproeien, maar het heeft wel enkele voordelen. Enkele vergelende blaadjes op de veren kan je eraf trekken. Hydrangea Annabelle, snoeien en hoe te houden. Omdat het harde blad weinig dieren verleidt om erop te kauwen is het risico beperkt.

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser. Denk jij dat die prachtige kleur van de bloemen komt? Dus niet! Het zijn de schutbladeren die de Bougainvillea haar kleur geven. De Cycas is giftig, dus let op met kleine kinderen en huisdieren. Snoeien is geen noodzakelijke handeling bij een Cycas, de plant groeit zeer langzaam en vormt geen verstikking. De Cycas wordt voornamelijk toegepast als kamerplant. Hij heeft is bekend onder verscheidene namen: Valse Sagopalm, Varenpalm, Vredepalm, Vredespalm en ook wel Cycaspalm. Indien in de volle grond dan in de winter bij verwarmen en de plant inpakken met klimaatdoek. In de lente en zomer kan de Cycas naar buiten, maar het is aangeraden om de volle zon te vermijden. Deze familie heeft slechts 30 soorten.

Het is belangrijk dat de stam en de kern goed en gezond blijven voor het overleven van de palm.

Deze palmvaren groeit ook in ons klimaat bijzonder goed, ondanks zijn erg langzame groei. Cycas panzhihuaensis - stam 60 cm - 2 kop - totale hoogte 180 cm - pot Ø 45 cm [PALLET]. Het helpt zeker in bepaalde behoeftes van de plant. Wanneer dit het geval is bij een blad kunt u simpelweg de stengel doorknippen vlakbij de stam.

container-order-button > span').

als kuipplant is de Cycaspalm makkelijk verplaatsbaar wanneer de vorst intreedt. Medinilla magnifica, hoe te houden en verzorgen. Mocht u uw palmboom nog dat beetje extra luxe willen geven, dan raden wij ook nog aan Palm Focus aan te vullen met [Plant Ultra]. Plaats deze kamerplanten daarom niet te ver van het raam. In Afrika eet men het binnenste deel uit de stam, hiervan wordt Sagomeel gewonnen via een bepaalde procedure, want de Sagomeel (zetmeel) die uit de stamholte komt is zo niet eetbaar en giftig. Cycas panzhihuaensis - stam 70 cm - totale hoogte 200 cm - pot Ø 55 cm [PALLET]. Ik heb Cycas revolutas in de volle grond gezien, echter men moet goed doorlatende grond gebruiken en op een beschutte plek.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas palm informatie

Pokon wordt veel aangeraden door andere winkels, maar wij raden deze af, omdat Palm Focus een product is gebaseerd op natuurlijke voedingsstoffen uit veel verschillende bronnen, een mix van biologische, plantaardige zuren en zuivere concentraten van zeewier Het is dé perfecte meststof voor palmen.

Met directe bedreigingen valt het wel mee bij de Cycas, het is vaak aanraking wat de meeste schade aanricht aan het blad, dus zet de plant op een plaats waar er niet vlak langs gelopen wordt en men niet in de verleiding komt om aan het blad te zitten.

 Voelt de grond na een week nog steeds vochtig, dan is het raadzaam om minder water per gietbeurt te geven. Het is een krachtige plant die, mits ze goed verzorgd wordt, een mensenleven meegaat. In juni is Anthurium de Woonplant van de maand.  Verpot de plant in de lente of direct na aanschaf. Cycas Palm in watergevende pot Delta - 159,95. Bij een raam op het zuiden is een afstand van 2-3 meter van het raam aan te raden. Echter zijn dat in die klimaten drogere winters dan bij ons. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting.

Planten in pot kunt u het hele jaar door in de tuin zetten.

Vaak is te veel water de oorzaak. Cycassen verbruiken weinig water. Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!. Een exotische plant die met zijn glimmende bladeren en gekleurde schutblad zowel een klassiek als een modern interieur tot leven brengt. U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd!. In een grote kuip bijvoorbeeld in een onverwarmde garage of onder afdak laten overwinteren. Deze kunnen het beste gesnoeid worden, en de plant verplaatst worden naar een plek met meer licht.  Het beste is om zelf te beoordelen of de pot nog groot genoeg is voor de plant en daarop te handelen. Het is raadzaam deze te snoeien en de kamerplant dichterbij het raam te plaatsen.

Cycas revoluta is een Cycaspalm die breed wordt.

Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Eventueel kan een blad bij lichte beschadiging opgeschoond worden door bruine/lelijke delen te verwijderen met een schoon scherp mes. Gebruik geen hydrokorrels op de bodem, het stilstaande water wat zich tussen de hydrokorrels verzameld kan minder gemakkelijk door de wortels worden bereikt en gaat rotten. Uw aanvraag voor een hoveniers offerte is ontvangen!. Deze palm groeit met vrij harde iets stekende bladeren in de breedte, u heeft dus voldoende ruimte in de tuin nodig. Het kan soms wel tot een jaar duren voordat de Cycas een nieuwe bladkrans aanmaakt. Voldoet aan EU-Plantengezondheidsverordening.

U hoeft niet perse thuis te zijn tijdens de bezorging, indien de betaling reeds heeft plaatsgevonden kunnen wij uw planten op een door u aangegeven plek neerzetten.

Het verwijdert namelijk stof en dofheid.

De Cycas groeit zeer langzaam dus verpotten hoeft maar af en toe te gebeuren met een regelmaat van ongeveer 3 jaar. Dompel een wattenstaafje in onverdunde Promanal en wrijf het voorzichtig uit over het schild van de luizen. Staat hij altijd binnen, dan maakt het niet uit. Belangrijkste punten voor succesvol een Cycas houden:. Hiervoor is geduld noodzakelijk. De bloemen op de vrouwelijke exemplaren zijn nauwelijks zichtbaar. De plant wordt geassocieerd met luxe omdat hij vaak voor grote panden bij het entree staat. U kunt deze het beste voorzichtig laten wennen. Schimmel leidt echter vaak tot problemen.

Cycas revoluta - Palmvaren - Valse sagopalm.

Tijdens de zomer en lente periodes dient uw Cycas revulta goed gevoed te worden. Bovendien krijgt het blad van de cycas zijn mooie glans in het blad terug nadat deze een flinke sproeibeurt heeft gehad. html(hNewPrice); eUnitElement.  De kamerplant heeft ongeveer 3-5 uur direct zonlicht per dag nodig. Vooral de Cycas Revoluta is goed verkrijgbaar in de Nederlandse handel. Bruine of gele bladeren kan betekenen dat er juist te weinig water wordt afgegeven.

Cycas revoluta is niet winterhard, wij adviseren om de plant als kuipplant te gebruiken.

De Cycas combineert de beste eigenschappen van zowel de Varen als de Palm. Cycas revoluta is een Cycaspalm die breed wordt. Het is een zeer makkelijke plant om te houden en ook binnenshuis of op kantoor doet deze het goed. Cycassen kunnen niet gesnoeid worden om de plant kleiner te maken, wel is het verstandig lelijk blad te verwijderen. Maandagavond voorafgaande aan uw levering krijgt u van ons een mail met de bezorgdag én bezorgtijd.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen